Ökofilmklub – Hulladékharcos 3. vetítés ( Magnetházban )

0 Flares Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Az eddigi legnépszerűbb témánkra eddig kétszer is túljelentkezés volt, ezért most szerveztünk nektek egy harmadik vetítést, ezúttal a Magnet Házban.
Egy csodálatos dokumentumfilm a Michael Raynolds által kitalált, tervezett, és kivitelezett új típusú “radikálisan fenntartható” házakról. A “Földhajók” lényege, hogy minimális energiaráfordítás mellett, jellemzően hulladéknak minősített alapanyagokból készít egy szakmabeli csapat egy önfenntartó épületegyüttest, ami nem megújuló erőforrások igénybevétele nélkül, hálózaton kívül oldja meg az ivóvíz, a villany, és a hőszabályozás kérdéseit, esetenként még élelmiszert is termelve a lakóinak.
Vendégeink az Eartship Hungary aktivistái lesznek, akik már részt vettek ilyen házak építkezésein. Próbálunk meghívni egy építéshatósági szakértőt is, aki a szabályozási környezet szabta jelenlegi korlátokról tud beszélni nekünk. Az ES Hungarytól beszél Gál Tibor elnök és remélhetőleg Hruska Csaba aki 1 hónapig volt kint Új-Mexikóban földházat építeni és tanulni. A film eredeti címe: Garbage Warrior.

10 Reasons Why EarthShips Are Freakin’ Awesome!


Moderátor: Gyürefi András

https://www.facebook.com/events/1107248962715268/

2016.11.06, 19:00 · MagNet Közösségi Ház · Budapest
0 Flares Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.