Ökofilmklub – Hulladékharcos 2. vetítés ( A38 hajó – 2016.02.25 )

0 Flares Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapcsolódó kép
FIGYELEM! Mivel a helyszín kapacitása 130 fő, ezért dupla vetítést tartunk! (A második eseményt ugyanott, egy héttel később 25-én szervezzük.) Kérjük, az alábbi linken regisztráljatok jelezzétek, hogy melyik alkalomra jöttök!
http://goo.gl/forms/VZFfHwxQFS
UPDATE! Mindkét időpont betelt.
Ha sikerült feliratkoznod valamelyik dátumra, akkor várunk szeretettel azon a csütörtökön!
Ha esetleg lemaradtál volna, az se szegje kedved, mert a jövőben tervezük még ilyen vetítéseket. Te pedig meg tudod adni a fenti linken az elérhetőségedet, hogy ne maradj le legközelebb. Mi szólni fogunk időben! 😉

Egy csodálatos dokumentumfilm a Michael Raynolds által kitalált, tervezett, és kivitelezett új típusú “radikálisan fenntartható” házakról. A “Földhajók” lényege, hogy minimális energiaráfordítás mellett, jellemzően hulladéknak minősített alapanyagokból készít egy szakmabeli csapat egy önfenntartó épületegyüttest, ami nem megújuló erőforrások igénybevétele nélkül, hálózaton kívül oldja meg az ivóvíz, a villany, és a hőszabályozás kérdéseit, esetenként még élelmiszert is termelve a lakóinak.
Vendégeink az Eartship Hungary aktivistái lesznek, akik már részt vettek ilyen házak építkezésein. Az első alkalommal sikerült meghívni Takács Viktort, a XI. kerületi főépítészt is, hogy a szabályozási környezet szabta jelenlegi korlátokról beszéljen nekünk. Az ES Hungarytól mindkét alkalommal beszél Gál Tibor elnök és Hruska Csaba aki 1 hónapig volt kint Új-Mexikóban, ahonnan kiindult a földhajós fejlesztés.
A film eredeti címe: Garbage Warrior.
http://www.trueactivist.com/10-reasons-why-earthships-are-awesome/

0 Flares Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.